Fettisdagen

Recept på semlor 15st

50 gram jäst (1 paket)
100 gram margarin
3 deciliter mjölk.
1/2 tesked salt
1 dl socker
1 ägg
knappt 1 liter vetemjöl
1 tesked kardemumma

Fyllning: mandelmassa, 2 deciliter gräddeGarnering: florsocker

1. Dela sönder jästen.
2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.
3. Häll lite av det på jästen och rör om.
4. Häll på resten av mjölken och margarinet.
5. Häll i salt, socker, ägg och kardemumma och nästan allt mjölet.
6. Arbeta ihop allt till en fin deg.
7. Jäs degen i 30 minuter.
8. Baka ut degen till lagom stora bullar.
9. Låt dem jäsa i 30 minuter.
10. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
11. Skär av locket och fyll bullarna.
Lycka till !


Ska in till stan runt 13 och fika med Roy och Annica. Då blir det en semla!!=)

Semlor

På fredag ska jag, Erik och Emil till Sydpoolen i Södertälje. Det blir nog jättekul!! Småbarna har ju sportlov och något kul måste jag ju hitta på med dom. Fast det är nog jag som tycker att det är roligast!! =D Hihi...
pusshej!♥



Sann vänskap är som god hälsa -
man förstår inte värdet av den förrän man förlorat den
 - Charles Caleb Colton

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0